KIRJASTO

Uniman jäsenkirjasto on käytettävissä sopimuksen mukaan. Pääsääntöisesti kirjasto on käytettävissä toimistoaikoina ma - pe klo 10 - 16. Kirjoja ja av-materiaalia voi lainata neljäksi viikoksi kerrallaan. Lähetämme jäsenillemme myös kaukolainoja postituskuluja vastaan. Lainaaja palauttaa teokset omalla kustannuksellaan.


Lataa tästä kirjastoluettelomme:

 

Ulkomaisia nukketeatterilehtiä


Pohjoismaiden Unima-järjestöt ovat koonneet yhteiselle sivulle jäsenlehtiensä arkiston, josta lehtiä voi lukea ja tulostaa maksutta pdf-muodossa. Sivulta löytyy myös Nukketeatteri-lehden numeroita usealta vuodelta. Siirry tästä pohjoismaiselle sivulle.

Loutkar on tsekkiläinen nukketeatterilehti, joka on maailman vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt teatterilehti. Lehden verkkosivuilla on tietoa myös englanniksi. 

Muuta materiaalia

  • Marjut Tawast: Kitta Sara - turkulainen nukketeatterin tekijä ja alan kouluttaja; monografia, 2011. Lataa tiedosto.

Kirjoja myynnissä toimistolla

Uniman toimistolla on myynnissä Uniman juhlavuoden kirja: Nukketeatteria suomalaisilla näyttämöillä (Tekijät: Leila Peltonen ym.) sekä Hoksnokka - Kirsti Huuhkan nukenrakennusohjeita (Tekijät: Teija Muurinen et al.). Kirjojen jäsenhinta on 20 €, muilta 25 €. Lisätietoja toimistolta.

Muita kirjastoja

Nukketeatteriaiheisia kirjoja löytyy runsaasti myös seuraavista kirjastoista: