PALKKASUOSITUKSET

  
Uudet nukketeatteritaiteilijoiden palkkasuositukset on nyt julkaistu. Löydät ne tästä linkistä.


Viimeisen 20 vuoden aikana Suomessa on kehittynyt aktiivinen nukketeatteritaiteen freelancer-ammattilaisten kenttä. Alan ensimmäiset palkkasuositukset julkaistiin vuonna 2015 TAM:n nukketeatterikillan toimesta yhteistyössä Taiken ja Suomen UNIMAn kanssa. 

Nukketeatteritaiteilijoiden palkkasuositukset on suunnattu erityisesti kentällä työskentelevien vapaiden taiteilijoiden, mutta myös muiden nukketeatterin ammattilaisten käyttöön. 
Suositukset pohjautuvat teatterialan työ ehto-sopimuksiin, teatteri-ilmaisun ohjaajien palkkasuosituksiin ja teatterialan asiantuntijoiden lausuntoihin.

Palkkasuositusten tarkoituksena on edistää nukketeatteritaiteilijoiden ja sitä kautta koko taiteenlajin asemaa. Toivomme, että suosituksista on hyötyä niin työntekijöille kuin työnantajillekin.
 – Roosa Halme ja Katja Kähkönen 
 
Keikkasopimusmalli

Oheisesta linkistä löydät Nukketeatterikillan tekemän esiintymissopimusmallin -vapaasti käytettäväksi nukketeatterialallla.

KEIKKASOPIMUSMALLI


Aiemmat suositukset:

 

 

 

Palkkasuositukset nukketeatteritaiteilijoille

Mikä on nukketeatteritaiteilijan palkka? Mitä kuluja täytyy huomioida esityshinnoittelussa?

Viimeisen 10 vuoden aikana Suomeen on kehittynyt aktiivinen nukketeatteritaiteen freelancer-ammattilaisten kenttä, jollaista ei aiemmin ole ollut olemassa samassa vahvuudessa.

Nukketeatteritaiteilijoiden palkkasuositukset on koottu erityisesti kentällä työskentelevien vapaiden taiteilijoiden, mutta myös muiden nukketeatterin ammattilaisten käyttöön.

Suositukset pohjautuvat teatterialan työehtosopimuksiin, teatteri-ilmaisun ohjaajien palkkasuosituksiin ja teatterialan asiantuntijoiden lausuntoihin. Palkkasuositukset päivitetän 2019, ja ne ovat koonneet Roosa Halme (Taike) ja Katja Kähkönen (Unima) yhteistyössä TEME:n kanssa

(Klikkaa kuvia suuremmaksi)