maanantai 12. elokuuta 2019

KEHOLLINEN NUKKETEATTERI WORKSHOP 7.-8.9.

Workshop – Kehollinen nukketeatteri 7.-8.9.2019 Kulttuurimylly, Helsinki

Toteutamme vuonna 2020 näyttämöteoksen, jossa tutkimme ja sovellamme köyhän teatterin periaatteita nukketeatterille kehollisuuden kautta. Lyhyesti: teosta varten ei ole tarkoitus rakentaa ilmaisullisia nukkeja erikseen, vaan niiden luomiseen käytetään esiintyjien omia vartaloita. Ilmaisullisen roolihahmon voi rakentaa kolmesta kämmenestä ja selästä tai neljän esiintyjän sääristä ja varpaista. Työryhmän esiintyjät pyritään löytämään aihetta tutkivan, esittävien taiteiden ammattilaisille suunnatun workshopin kautta.

Kaksipäiväinen workshop pitää sisällään nukenkäsittelyn perusteiden lisäksi fyysisen teatterin harjoitteita sekä Jerzy Grotowskin harjoitteiden nukketeatterisovelluksia, joita on tarkoitus tutkia ja viedä eteenpäin. Teoksen ja workshopin ohjaajina toimivat nukketeatteritaiteilija Mira Laine sekä fyysisen teatterin ohjaaja ja opettaja Rubén Nagore Santandreu. Kokoamme workshopin osallistujista 3-5 esiintyjän mahdollisimman monipuolisen ja eri esittävien taiteiden aloja edustavan kokoonpanon. Tulevan teoksen ensimmäinen harjoituskausi sijoittuu helmi-maaliskuulle 2020. Työryhmä toteuttaa kolme noin puolen tunnin mittaista work-in-progress -demoa tulevasta esityksestä kevään ja kesän aikana, teoksen ensi-ilta on Kulttuurimyllyssä syksyllä 2020. Esiintyjien harjoitusajan työskentely on tarkoitus rahoittaa apurahoilla, esityksen toteutuminen riippuu lopullisen rahoituksen varmistumisesta. Workshopiin osallistuminen ei edellytä sitoutumista tulevaan esitykseen.

Workshop on ensisijaisesti suunnattu nukketeatteri-, tanssi- ja sirkusalan ammattilaisille, mutta mikäli toimit ammattimaisena esiintyjänä ja tunnet kiinnostusta aiheeseen, olet tervetullut hakemaan mukaan! Lähetä meille 23.8. mennessä cv:si sekä lyhyt motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi olisit kiinnostunut työskentelemään kanssamme kehollisen nukketeatterin parissa ja mitä voisit kenties tuoda tulevaan teokseen. Kerro myös, oletko valmis sitoutumaan kevään harjoituksiin sekä mahdollisiin demoihin ja syksyn 2020 esityksiin. Valituilta osallistujilta kerätään 15 euron suuruinen materiaalimaksu, muilta osin workshop on maksuton. Workshopin työskentelykielinä ovat suomi ja englanti, osallistua voi vaikka osaisi vain auttavasti näistä toista.

Workshop järjestetään Kulttuurimyllyn näyttämösalissa Helsingissä 7.- 8.9.2019, työskentelemme molempina päivinä klo 11-17.

Työryhmään kuuluvat nukketeatteritaiteilija Mira Laine, fyysisen teatterin ohjaaja ja opettaja Rubén Nagore Santandreu, valosuunnittelija Jari Piitulainen, äänisuunnittelija Riku-Pekka Kellokoski ja pukusuunnittelija sekä skenografi Reija Stenius. Teosta tukee Taiteen edistämiskeskus.

”En tarkoita että keholla olisi muisti. Keho on muisti.” Jerzy Grotowski, Kohti köyhää teatteria (suom. Martti Puukko)
Lisätietoja ja hakemukset workshopiin: kenuksov@gmail.com, Mira Laine/0456310237
www.kulttuurimylly.com

Kuva Santtu Särkäs