tiistai 10. syyskuuta 2019

UNIMA JA MARIA BARIC COMPANY ESITTÄÄ: ARANA -KATUTEATTERIKULKUE 27.-28.9.

Tervetuloa osallistumaan katuteatterikulkueeseen ja kokemaan jättinukketeatteria Myllypurossa!

ARANA on espanjaa ja tarkoittaa hämähäkkiä. Uutena, syyskuussa maailmanensi-iltansa saavana näyttämöteoksena se on myös jättinukketeatterilla, musiikilla ja katuteatterilla väritetty tarina rohkeudesta - yhteisestä matkasta sekä pelkojen ja ennakkoluulojen voittamisesta. Liikkuvan esityksen toteutuksessa on Maria Baric Companyn taiteilijoiden lisäksi mukana kansainvälinen työryhmä, johon kuuluu nukketeatteritaiteilijoita ja muusikoita kaikista Pohjoismaista sekä Kuubasta.

Aranaa ja siihen sulautuvaa suurta katuteatterikulkuetta on valmisteltu yhdessä Itä-Helsingin asukkaiden sekä kymmenien alueen päiväkotien ja koulujen kanssa. Syksyn aikana työpajatyöskentelyyn onkin ehtinyt osallistua jo yli tuhat alueen lasta ja nuorta, jotka ovat samalla tutustuneet Maria Baric Companyn taiteilijoiden opastuksella nukketeatterin sekä musiikin, tanssin ja katuteatterin maailmaan. Yhteensä yhteisöllisessä Aranassa tulee olemaan mukana lähes 2000 itähelsinkiläistä eri-ikäistä lasta perheineen, alueen asukkaita ja toimijoita, sekä päiväkotien ja koulujen henkilökuntaa, jotka pääsevät työskentelemään projektissa yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa. Kokonaisuus on osa Suomen Uniman kanssa toteutettavaa kansainvälistä hankeyhteistyötä.

Aranassa pohjoismainen ja kuubalainen taiteilijayhteisö kohtaavat sekä moninaiset etniset taustansa, että monikulttuurisen Itä-helsingin, jonka sykkeessä teosta on valmisteltu. Kokonaisuus jalkautuu kaduille syyskuun lopussa nähtävinä ainutkertaisina jättinukketeatteri- ja katuteatterikulkueina - tule kokemaan se kanssamme!

ENNAKKONÄYTÖS 27.9.
Klo 9.30 Arana
Paikka: Liikkuva katuteatteriteos lähtee Myllypuron ostarilta, koontuminen ravintola Jyväsen edessä

ENSI-ILTA 28.9. Myllypuropäivänä
Klo 13.00 Arana
Paikka: Liikkuva katuteatteriteos lähtee Myllypuron ostarilta, koontuminen ravintola Jyväsen edessä

Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikenikäisille.

Yhteistyössä Suomen UNIMA ry, Nordic PuPpeteer Directory, Nordic Culture Point, Maria Baric Company ja Kulttuurimylly sekä Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala