maanantai 21. lokakuuta 2019

MEETING POINT FINLAND WORKSHOP JA UUSI KULTTUURIMYLLY-FESTIVAALI OTETTIIN HYVIN VASTAAN


Suomen Uniman ja Maria Baric Companyn yhteistuotanto Meeting Point Finland/Kulttuurimylly-Festival onnistui kansainvälisyydessä ja lähiötyössä

Suomen Uniman ja Maria Baric Companyn syksyn yhteistuotanto Meeting Point Finland-workshop ja Kultuurimylly-festivaali onnistuivat keräämään suuren joukon Myllypuron ja Itä-helsingin asukkaita katuteatteriesityksen Arana (hämähäkki) ensi-iltaan.

Viikon workshoppiin osallistui nukketeatterin tekijöitä Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Islannista ja Suomesta kuubalaisten opettajien Raulin ja Adanin johdolla. Perjantain Arana-kulkueessa nähtiin yli tuhat pientä hämähäkin ystävää alueen lastentarhoista ja kouluista.

Kulkueen varrella nähtiin jännittäviä hahmoja ja esityksessä Arana-hämähäkki heräsi eloon kansainvälisten nukettajien toimesta. Lauantain musiikin siivittämään kulkueeseen ja esitykseen osallistui yli 150 innokasta myllypurolaista. Viikon seminaariin toi valtiovallan tervehdyksen kansanedustaja Eveliina Heinäluoma, joka piti puheen kansainvälisille vieraille kulttuurista lähiöissä, sivuten myös kulttuurimäärärahoja.

Suomen Unima kiittää kaikkia viikkoon osallistuneita ja Pohjoismaista Kulttuuripistettä, joka mahdollisti tapahtuman.
Nyt on Arana valmis levittämään seittinsä myös muihin pohjoismaihin. Katso lisää viikon tunnelmia https://www.facebook.com/unimafinland/

sekä Aapo Revon videot

esityksestä:


ja osallistujista