maanantai 8. elokuuta 2022

SYKSYN NUKENRAKENNUSKURSSIT

 

Lääkkeeksi syksyiseen nukenrakennushimoon!  Suomen UNIMA järjestää syyskuussa kaksi viikonloppukurssia nukenrakennuksesta kiinnostuneille. Ilmoittaudu nyt, alla lisätiedot:

MUPPETS!!


10.-11.9.2022

Muppet -tekniikkaisen nuken rakennus - ohjaajana Tua Hautamäki

 

Paikka: Helsingin Nukketeatteritalo, Pakila ((Lepolantie 19, 00660 Helsinki)

Aika: lauantai-sunnuntai 10.-11.9. klo 9:00-17:00

Kurssimaksu 60€ (UNIMAN jäsen) / 100€ (muut)

 

Kurssisisältö: Muppet -tekniikkainen, eli pehmeä ja suutaan aukova nukketyyppi on monipuolinen ja helposti muokattava tekniikka, jonka käyttöä voi helposti soveltaa sekä teatteri- että esim. kasvatustyössä. Kurssilla jokainen osallistuja rakentaa oman nukkensa valmiin kaavan mukaisesti, kuitenkin persoonalliset piirteet ja yksityiskohdat itse suunnitellen. Materiaaleja on valmiina, mutta voit ottaa myös mukaan omia materiaaleja persoonalliseen nukkeen. Kurssi sisältää myös pienen mutta sitäkin tehokkaamman perehdytyksen nuken käyttöön. 

 

Opettaja: Tua Hautamäki on tehnyt teatteria vuodesta 1996 lähtien, ensimmäisenä työpaikkanaan Nukketeatteri Vihreä Omena. Myös työskennellessään skenografina eri teattereissa hän on ovelasti salakuljettanut esityksiin nukke-, esine- ja naamioteatterin elementtejä.

 

Osallistuminen: minimi 12 hlöä, maximi 16 hlöä

 

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu heti viestillä osoitteeseen unimafinland@gmail.com,

saat paluupostissa laskun, jonka maksamalla vahvistat paikkasi kurssilla. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen viimeistään 02.09.2022

Kurssimaksun maksamisen jälkeen lähetämme teille kurssin tarkemmat ohjeet sähköpostitse.
 


 

VARJOTEATTERI- etäkurssi 17.-18.09.2022, ohjaajina Petri Lappalainen ja Tytti Marttila
 

Paikka: Etäkurssi

Aika: lauantai-sunnuntai 17.-18.09. klo 10.00-16.00

Kurssimaksu 40 € (UNIMAN jäsen)/ 60 € muut

Kurssin sisältö: Työpajan teemana ovat varjohahmot ja valo-olennot. Kahden päivän työpajassa tutustutaan varjonukkeihin, varjonaamioihin, ja peiliä käyttäen luotuihin valo-olentoihin. Kurssilla pohditaan, millainen teksti ja hahmo sopii varjoksi ja valoksi, ja valmistetaan oma hahmo. Nyt ei ole matkat esteenä, vaan saat opetuksen kotisohvallesi.

 

Kouluttajat: Petri Lappalainen ja Tytti Marttila ovat tehneet varjoteatteria yhdessä vuodesta 2015 lähtien.  He ovat opiskelleet varjoteatteria Italiassa ja Saksassa. Kaksikon tyylille on ominaista kehon varjojen käyttö ja lennokas liike. He myös tutkivat nukkien, esineiden, lavasteiden, värien ja valojen eri käyttömahdollisuuksia ja kehittävät uusia tapoja luoda valoja ja varjoja. Heidän näytelmänsä Circus Ultima Thule valittiin esiintymään Moskovan ShadowFestiin vuonna 2018. Muita esityksiä on mm. Marraskuun valo -kansanmusiikkikonsertti 2017 ja kabareekomedia Shadow Swing Show 2020.

 

Osallistuminen: Netin kautta

 

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu heti viestillä osoitteeseen unimafinland@gmail.com,

saat paluupostissa laskun, jonka maksamalla vahvistat paikkasi kurssilla. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen viimeistään 09.09.2022

Kurssimaksun maksamisen jälkeen lähetämme teille osallistumislinkin sähköpostitse.