tiistai 29. marraskuuta 2016

kuva: Jussi Virkkumaa

Näyttämötaiteen valtionpalkinto Aura of Puppetsille

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut näyttämötaiteen valtionpalkinnon nukketeatteriammattilaisten verkostolle Aura of Puppetsille.
Taiteen valtionpalkinto jaetaan tunnustuksena ansiokkaasta työstä kyseisen taiteenalan hyväksi. Aura of Puppets yhdistää nukketeatterialan kotimaiset huiput ja kehittää taiteenlajia sekä sen tunnettavuutta. Neljän vuoden aikana Aura of Puppets on kasvanut valtakunnallisesti merkittäväksi, eteenpäin kulkevaksi ja taidekenttää uudistavaksi taiteilijaverkostoksi.
Palkinto on huomionosoitus paitsi verkostolle itselleen, ennen kaikkea sen 45 taiteilijalle, jotka taiteellisella kunnianhimollaan ja tinkimättömällä ammattitaidollaan tuottavat vuosittain elämyksiä sadoille tuhansille ihmisille Suomessa ja ulkomailla. Vaikka Aura of Puppets on syntynyt tarpeesta luoda nukketeatterialalle rakenteita, on sen päätavoite edistää korkeatasoisen taiteen syntymistä ja kohtaamista.
Aura of Puppetsin katse on vahvasti tulevaisuudessa, ajankohtaisessa taiteessa, erilaisissa yleisöissä ja yhteistyön uusissa muodoissa. Taidepalkinto vahvistaa Aura of Puppetsin ajatusta siitä, että suomalainen taidekenttä on kehittyvä ja avoin rohkeille avauksille.