maanantai 26. kesäkuuta 2017

LUMOTTU LINNA -FESTIVAALI SAVONLINNASSA 29.6.-2.7.2017

 
Klovnit pakkaavat parhaillaan laukkujaan! Mukaan otetaan ainakin paljon pitsiliinoja, punainen nenä, puunkappaleita ja purkkiruokaa! 

Saimaalla seilaava aintutlaatuinen purjeveneteatteri saapuu Savonlinnaan! Kansainvälisen Lumottu linna -festivaalin pääesiintyjäksi kutsuttu Purjeveneteatteri Joutava Ruuhi esittää koko perheen näytelmän Tyvenestä kerran Lossirannan laiturissa Olavinlinnan kupeessa 1.-2.7.2017! Koko perhettä puhutteleva näytelmä riemastuttaa, yllättää ja koskettaa!

"Ennakkoesityksessä Lappeenrannassa viime viikonloppuna yleisö viihtyi ja liikuttui. Näytelmä sisälsi yllätyksiä alusta loppuun saakka. Pääosaa esittävän Perrine Ferrafiatin klovnihahmon työskentely oli urheaa ja taidokasta. Näytelmää on työstetty pitkään ja syvällisesti ja se tuntuu. Kaikki toiminta tuntui tarkkaan harkitulta. Ukkosen jyrähtely tuntui sekin jopa kuuluvan dramaturgiaan" -ajattelee festivaalia järjestävä nukketeatteritaiteilija Jenni Rutanen. "Erityistä on lisäksi se, että näytelmästä voivat todella nauttia aikuiset yhdessä lasten kanssa. Esityksessä onnistutaan koskettamaan hyvin montaa ikäryhmää."


LUMOTTU LINNA -FESTIVAALI Savonlinnassa 29.6.-2.7.
Esityksiä Olavinlinnassa ja Lossirannassa, Aino Acktén Puistotiellä.

Festivaali esittelee uutta suomalaista ja kansainvälistä nukketeatteria. Pääosa esityksistä sopii hyvin lapsille ja aikuisille kielestä riippumatta.


Puistoesitykset Lossirannassa, Aino Acktén Puistotiellä:

KREPSKO Thetre Group:lta nähdään festivaalilla kaksi eri esitystä. Lauantaina 1.7. puistoesityksenä Lossirannassa nähtävä The Punch&Judy Play Puppet Theatre esitys ammentaa klassisesta Keski-Eurooppalaisesta kotinukketeatteri-perinteestä, mutta varsin hillittömällä tavalla! Esitys soveltuu koko perheelle. Liput 3€.

Purjeveneteatteri Joutava Ruuhi: Tyvenestä kerran  La 1.7. klo 13 ja 18. Su 2.7. klo 13. Koko perheelle. Liput 8/12€.


Olavinlinnan ohjelmisto:

Torstaina 29.6. Olavinlinnaan kutsutaan erityisesti lapsia ja perheitä Haiharan nukketeatterin työpajaan ja esitykseen Veden matka.
 
Perjantaina 30.6. Olavinlinnassa nähdään ohjelmistoa, joka puhuttelee erityisesti aikuisväkeä. Oletko nähnyt aiemmin nukketeatteria akvaariossa? Tsekkiläis-suomalaisen KREPSKO Theatre Group:in esitys Anna hyödyntää esityksessään vedenvastusta ja vedenalaisuutta. 

Puolalainen nukketeatteritaiteilija Karolina Sadowska löytyy linnan tuulisesta tornin huipulla sijaitsevasta huoneesta. Hänen esityksensä The Little Planet käsittelee sisäisiä ristiriitoja. Esityksen matkaa festivaalille on tukenut Puolan suurlähetystö.

Festivaaliviikonloppuna 1.-2.7. vieraillaan mm.Afrikassa. Ishmael Falken työpaja Hakatumbala tutustuttaa koko perheen käsiteatterin maailmaan. 

Sandrina Lindgrenin esitys Nukka kutsuu hyvin pienetkin lapset, jopa 1-3 vuotiaat, linnan tornihuoneeseen tanssilliseen esitykseen. 

Festivaalin päättää Purjeveneteatteri Joutavan Ruuhen villi esitys: Pulcinella-Tanssiva Kutale. Festivaalilla nähdään esityksen lapsille suunnattu versio.

Kaikkiin Olavinlinnan esityksiin alle 7-vuotiaat ovat tervetulleita ilmaiseksi. 
Esityksiin Olavinlinnassa pääsee normaalin linnakierroslipun hinnalla, jotka ovat 0-9€. Samalla lipulla voi osallistua halutessaan opastetulle linnakierrokselle veloituksetta esityksen tai työpajan jälkeen! Myös linnan omaan Pikku herttuan salin työpajaan on vapaa pääsy. Olavinlinnan esitykset ovat lyhyitä maks. 30minuuttia. Linnakierros kestää n.1h. *Poikkeuksena on Pulcinella-Tanssiva Kutale esitys sunnuntaina, joka on festivaalin päätösesitys, eikä siltä ehdi enää Olavinlinnan opastetulle kierrokselle. 


Festivaali on erinomainen tilaisuus tutustua uuteen nukketeatteriin sekä historialliseen Olavinlinnaan vaikka koko suvun tai naapuruston voimin!

Toivotamme siis kaikki lämpimästi tervetulleiksi Savonlinnaan!


Koko ohjelmisto on nähtävissä festivaalin nettisivuilla:

tai facebook tapahtumassa:Festivaalityöryhmän puolesta:
Jenni Rutanen


Esityksissä on rajoitettu määrä paikkoja.

Tutustu ohjelmistoon ja varaa liput:
p. +358 (0)40 8189 854


LUMOTTU LINNA FESTIVAALI 29.6.-2.7.2017
Festivaali järjestetään yhteistyössä Kansallismuseon ja Olavinlinnan kanssa.
Festivaalin järjestää Lumotun linnan työryhmä, nukketeatteritaiteilija Jenni Rutasen koolle kutsumana.
Festivaalia tukee Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Taiteen keskustoimikunta, Puolan suurlähetystö ja Savonlinnan kaupunki. 
Festivaali on osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.